Opdateret den 27.03.2017

Specielle Emner.


Badestrande

—------------------------------------
Grønnessegård

Webmaster
Richardt Rolsted.
© 2014-2017
www.hundested.info
www.visithundested.dk

adresser.hundested.info
arrangementer.hundested.info
orientering.hundested.info

Loading...

Åbningstider for Knud Rasmussens Hus, fra påske til og med efterårsferien uge 42.
Alle dage kl. 11-16 (mandag lukket,  undtagen på helligdage)

Entré: Voksne 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Omvisninger  900 kr. pr. time mod forudbestilling. Billetten er samme dag også  gyldig til Krudtværket. Grupper modtages uden for sæsonen mod  forudbestilling på  tlf. 47 72 06 05   
Se mere på Web-site  Knud  Rasmussen

Huset har en fantastisk udsig da det ligger på en bakke ovenfor klinten, hvorfra der føre en trappe til stranden, i klart vejr  kan man se til såvel Hesselø som Rørvig, ikke langt derfra ligger Spodsbjerg fyr og imellem det og huset er der i  1936 opført en mindevarde, alle stenene kommer fra  forskellige lokaliteter i Grønland.

Huset blev ramt af en voldsom brand i oktober 2011 men er blevet genskabt, og Knud Rasmussens ”arbejdshule” med pejs og varme farver, er for første gang blevet åbnet for publikum.

I Nørregade ved det gamle Rådhus (nu bibliotek) står en buste af Knud  Rasmussen.

Området indbyder til at man - ud over at besøge huset - giver sig tid til at gå en tur i det smukke og spændende landskab.  

Spodsbjerg Fyr.
Det første fyr blev etableret i 1845 og var ikke særligt højt, det er udskiftet flere gange.
Det fyr der ses her til venstre viser fyret fra før 2007, personen der skuer ud over landskabet, har iflg. Lokalhistorisk Forening været nævnt som værende P. Christiansen, men det er fyrmester N. C. Rasmussen.
Til venstre ses fyrtårn der blev bygget i 1907. Fyret er kun 9 meter højt, men da det ligger på en 30. meter høj moræneklint, kan lyset ses af skibe 40 km. ude.
Fra klinten ved fyret kan man,  
i godt vejr, se Hesselø, Rørvig og Kullen i Sverige.  

Under II verdenskrig havde tyskerne et kystbatteri ved fyret, hvor der var stationeret ca. 100 tyske soldater til at betjene 4. kanoner med en skudvidde på 18. km.

 

Knud Rasmussens hus, genopbygget efter branden i 2011, er et velbesøgt museum.

Relive Knud Rasmussen’s Polar expeditions


Knud Rasmussen’s House is an exciting attraction for the whole family.  

Knud Rasmussen led seven daring expeditions to the uncharted regions of Greenland in the early 20th century. He charted the hostile polar wilderness while recording his observations about the people and nature of undiscovered arctic regions.  The explorer’s scientific and anthropological reports provided the basis for all later expeditions to Greenland.

You can see the equipment and clothing needed for crossing the dangerous ice cap, and learn about all the routes and perils along the way. The exhibition gives a fascinating presentation of the hardships of early polar exploration and provides lots of activities for youngsters.

The house was completed in 1917. Rasmussen spent much of his time there to devote his attention to writing about his discoveries and for planning future expeditions.


Open Tues-Sun, 11 a.m. - 4 p.m. - from Easter until the Danish autumn school holiday in mid-October.
Closed on Mondays, except on bank holidays.

#Knud_GB

To Top

Engelsk oversættelse og redigering af Charles Ferro, Inkwell ApS.

Forespørgsler om engelsk tekster: Tlf: +45 2028 1050

Knud Rasmussens hus’ historie.
Huset er beskrevet som en sommer residens, men det var først og fremmest et arbejdshus som Knud Rasmussen benyttede mellem sine mange ekspeditioner. Huset blev bygget under 1. Verdenskrig medens Knud Rasmussen var på sin 2. Thule-ekspedition, det er tegnet af arkitekt Helge Boisen-Møller i engelsk landstil og stod færdigt i 1917.
Knuds enke, Dagmar,  overdrog grund med hus og indbo til kommunen i 1939, dengang Torup Kommune, siden har det fungeret som mindestue og museum.  


Efter en voldsomme brand i oktober 2011 er huset nu blevet genskabt med de originale farver og udtryk fra Knud Rasmussens tid. Polarforskerens ”arbejdshule” med pejs og varme farver åbnes for første gang for publikum. Der er altså god grund til at spadsere en tur i det storslåede landskab og kigge indenfor i polarforskerens arbejdshus.


Museets besøgstal er steget støt gennem årene, så det i dag er svært at håndtere de mange gæster.

Derfor drømmes der om at bygge et helt nyt Knud Rasmussen Museum i Hundested, og helst på havnen med havudsigt.
Derved kan den den samlede historie omkring Knud Rasmussen bedre formidles, hvilket er svært med de rammer der er i huset i dag.

Fakta om Knud Rasmussen:

Knud blev født den 7. Juni 1879 i Jakobshavn, det nuværende Ilulissat i Grønland, Knud blev syg under den sidste ekspedition og blev bragt til Julianehåb og derpå til Gentofte Hospital. Han døde efter nogle måneder, den 21. December 1933, da der tilstødte lungebetændelse.
Læs mer under Hundesteds kendte.

Mindevarden for Knud Rasmussen.
Efter Knud Rasmussens død i 1933 foreslog hans ven Sigurd Schou, at der blev rejs en Mindevarde til ære for Knud, hvilket der var stor offentlig støtte til.

Varden blev bygget af murermester L.J.Jensen, af indsamlede sten fra samtlige bopladser og udsteder på Grønland.
I 1936 blev mindevarden afsløret med deltagelse af Prins Knud og Prinsesse Caroline Mathilde, som sad på første række sammen med Knuds gode ven Stauning.
Stauning murede det hulrum til som husede en cylinder med beretningen om dagen og vardens tilblivelse, samt to små kranse af de gule evighedsblomster, som Spodsbjergbakkerne havde i naturlig stand.
Peter Freuchen var naturligvis også med, og var iklædt sin svære stortrøje over den mørkeblå uldtrøje, sin blankskyggede sømandskasket, han forsvandt ikke i mængden.

Digteren Seedorf læste sit digt om ”Danmarks Knud”, det kan ses på tavlen ved døren til museet.
Tre af marinens hydroplaner med påmalet splitflag cirklede over bakken under højtideligheden. Schou fortalte om vardens tilblivelse og takkede dem der havde gjort det muligt. Efter ceremonien invitereder Schou deltagerne til ”Vardefest” i Bakkehuset med et fornemt traktement.  

Mindevarden på spodsbjergbakken med udsigt over Knuds hus og over vandet med Rørvig på den anden side.

Her ses til venstre Thorvald Stauning, ved afsløringen af mindevarden og på billedet til højre er det Peter Freuchen.

Foto fra Fortidsnyt nr. 47.