Opdateret den 29.04.2017

Specielle Emner.


Badestrande

—------------------------------------
Grønnessegård

Webmaster
Richardt Rolsted.
© 2014-2017
www.hundested.info
www.visithundested.dk

adresser.hundested.info
arrangementer.hundested.info
orientering.hundested.info

Velkommen til en samlet orientering om Hundested og opland.

Loading...

Nødebohuse + strande.

Med kyst på de tre sider er det klart, at der i Hundested er rig mulighed for at bade. Det gælder langs Kattegatkysten fra Hald strand, over Nødebohuse, Kikhavn til Hundested, herfra langs Isefjorden til Lynæs og videre til Sølager, derfra er det langs Roskilde  fjord til Byaasgaard Camping.

Hovedbadestranden er ubetinget ”Trekanten” ved byen.

Dernæst er det stranden ved Gråstenvej i Nødebohuse, begge har Livredder tjeneste i sommer sæsonen og begge har parkerings muligheder.

Ved vejen gennem Nødebohuse ligger der yderligere to
P-pladser, ved dem kan der også bades.


 Torup

 Lynæs

 Kikhavn

 Sølager

Nødebohuses historie.
Nødebohuse har oprindeligt været et lille samfund
af enkelte fiskerhuse og nogle gårde ved kysten mellem Kikhavn og Hald, de ældste huse  dateres tilbage til begyndelsen af 1800-tallet. Hele området er sommerhusområde, men en tre fire gårde hvorfra udstykningen er  sket ligger der endnu.  

Ved højvande og specielt stormflod, var engene oversvømmet helt ind til den nuværende jernbane, bebyggelsen var derfor adskilt mod Galgebjerg Bakke og Kikhavn, og her sluttede vejen også indtil den i 1966-67 blev ført igennem til Hundested.

Den seneste oversvømmelse fandt sted i 1921 og førte til, at markerne på engene blev ødelagt. Bønderne, der fik deres jorde ødelagt beslut-  tede derfor, at opføre et dige langs stranden for at beskytte dem mod nye stormfloder.


En af gårdene i området blev på et tidspunkt lavet om til Pensionat Nødebohuse, her boede sidst i 60’erne og starten af 70’erne, flere fremmedarbejdere som arbejdede på Det Danske Stålvalseværk.
På en sidevej til Nødebovejen ligger der et hus med navnet Fiskerhuset, i dette boede i 60’erne og 70’erne en person der tog sig af unge mennesker som havde fået en lidt skidt start på tilværelsen, på et tidspunkt havde han planer om, at købe en større ejendom i området og få den indrettet til et hjem for unge med forskellige problemer. Den idé blev af forskellige årsager ikke til noget, men hos ham kom der en ung mand, Knud Christensen - som muligvis også havde haft sine problemer - men som nu var begyndt at få succes, og specielt fra 1972 gik det stærkt.
Det gik så godt, at han købte en gammel ejendom  i området, hvor han boede i flere år, navnet på skødet har givet været Knud  Torben Garbow Christensen, som var hans fulde navn, men det navn var og er ikke kendt af mange, hvis han derimod havde skrevet Sebastian havde mange vidst hvem han var, og under det navn har han siden haft succes og fejret store musikalske triumfer.

#Nodebohuse_GB

Engelsk oversættelse og redigering af Charles Ferro, Inkwell ApS.

Forespørgsler om engelsk tekster: Tlf: +45 2028 1050

Nødebohuse.


Like the villages and hamlets mentioned above, Nødebohuse was once a spot where – after a catch - fishermen would drag their small boats up onto the beaches – but what beaches they are!

Fine sandy beaches abound along the shores of Isefjord and Kattegat. You will find two smaller parking areas near the beach at Nødebohuse, and by the street Gråstenvej there is a larger area for parking, as this beach is popular and has a lifeguard service.

From Sølager and up the coast to Hundested on Isefjord, and where the Kattegat coast begins by Kikhavn and Nødebohuse, you will find scores of places to swim. And in the more secluded spots, don’t be surprised if some swimmers have “forgotten” their bathing suits.


To Top

 Se Nødebohuse + strande fra OpenStreetMap, klik =>   Kort